Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door het AFK

“Wat ik kwijtraak verlies ik niet” is uit! Een track gemaakt door Lakshmi en Deborah. Geïnspireerd door het leven van Frida Kahlo.

P60 en het Cobra Museum brachten Lakshmi en Deborah samen en inspireerden hen met de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. Op het podium van P60 schreven zij binnen een dag de track “Wat ik kwijtraak verlies ik niet”!

Over de soundtrack “Wat ik kwijtraak verlies ik niet” : ‘ Na ons gesprek in het Cobra museum werd het al snel duidelijk dat we Frida niet wilden afbeelden als een slachtoffer en ook niet wilden plaatsen in de hokjes van de groepen die haar nu zo snel claimen. De Frida die wij die dag leerden kennen was zo anders. Frida was vol levenslust, doorzettingsvermogen, humor en een krachtige gepassioneerde vrouw. Wij wilden het beeld creëren van een vrouw die obstakels in haar leven heeft, maar deze zonder moeite overwint door haar onuitputtelijke levenslust. Zo wilden wij een tekstueel portret maken van haar visie, haar levenslust, elementen uit haar werk en natuurlijk haar grote vermogen om lief te hebben.’

Credits: Lakshmi Swami Persaud, Dries Bijlsma & Deborah. LAKSHMImusic

PERS

de cultuurvlogger
Klik voor de volledige recensie
npo 5 volgspot
Klik voor het volledige interview
radio 2 interview deborah
Klik voor het volledige interview
theaterkrant
Klik voor het volledige artikel

Kleinkunst | Electric | Pop